Yeni

LightBlog

29 Mart 2016 Salı

Sitenizin 20 kelimedeki google sıralamasını aynı anda öğrenin

Pek çok web sitesi sahibi, web sitesinin hangi anahtar kelimelerde arama motorlarında ön sayfada (veya sayfalarda) bulunduğunu öğrenmek ve bilmek ister. Genellikle pek çok arama motorunun ilk sayfalarında (eğer başka özel bir ayarlama yapmadıysanız.) 10 adet arama sonucu bulunur. Ayrıca çok kullanılan bir arama motoru olan Google, ilk aramanızın en altında 10'ar sonuçtan oluşan arama sonuçları 10 sayfaya böldüğünü gösterir. Yani her ne kadar; bir anahtar kelime (aranan kelime) için sayfanızın ilk 10 arama sonucunda bulunması önemli olsa da; ilk 100 sonuç içerisinde bulunması da yine faydalı sonuçlar doğurabilir.

Web sitesi sahiplerinin içerisinden, sitelerinden para kazanma amacında olmayanlar bile, yazdıkları veya sitelerinde bulundurdukları içeriğin çok sayıda kişiye ulaşmasını hedeflerler. Birden fazla anahtar kelimede arama motorlarının ilk sıralarında bulunmakta yine web sitesi sahiplerinin hedefleri arasındadır. Çünkü, yapılan pek çok araştırma; arama motorları ile arama yapanların, genellikle ilk sıralardaki siteleri ziyaret ettiğini ortaya koymuştur. Ancak, çevrimiçi yani internet ortamında aynı anda birden fazla (aranan kelime)aranan kelimeyi siteye göre sorgulayabilmek için vâr olan site sayısı oldukça azdır. Her ne kadar bu isteğe özel olarak, bir script veya uygulama ile yapılabilir olsa da; web sitesi sahiplerinin pek çoğunun (hatta bizim bile) bu derece script bilgimiz bulunmamaktadır. Ayrıca çok sayıda sorguyu aynı anda yapabilecek bir sistemin IP adresininin, arama motoru tarafından sürekli olarak engellenmesi gibi bir durum da ortaya çıkabilir.

İşte bugün sizlere smallseotools.com web sitesinin, bir web sitesi belirterek bu web sitesinin (dilerseniz ülkeye göre) google, bing ve yahoo arama sonuçlarında 20 anahtar kelimeyi aynı anda sorgulayarak ilk 40 arama sonucu içerisinde bulunup, bulunmadığınızı öğrenmenize yarayacak çevrimiçi sistemini nasıl kullanacağınızı anlatmaya çalışacağız.


Her zaman olduğu gibi karşımıza çıkacak sayfayı burada sunalım.


Bu sayfada yapacağımız anahtar kelimesini ilgilendiren 6 bölüm bulunuyor. Önceliğimiz Your domainbölümüne sadece site adresinizi yazmak. Örnekte verildiği gibi smallseotolls.com şeklinde yazmanız öneriliyor. Ardından her bir anahtar kelimenin ardından klavyenizin enter tuşuna basarak alt altaYour keywords bölümüne 20 adet anahtar kelimemizi yazıyoruz. Daha azda yazabilirsiniz, elbette. Ardından sağdakiSearch engines bölümünden google, bing veya yahoo arama motorlarından hangilerinde arama yapılmasını istediğimizi seçiyoruz. Eğer More yazısına tıklarsanız, bu arama motorlarının ülkelere göre arama seçeneğini de belirtebilirsiniz. Ardından Page range bölümünde ise arama sonuçlarından hangi sayılar arasında bulunacağınızı seçiyoruz. Buradan 1-10, 10-20, 20-30, 30-40 gibi arama sonuçlarını seçebiliyoruz. Fakat bunu anahtar kelimenizin konumunu bilmiyorsanız 1-10 arasında bırakmanızı öneriyoruz. Daha sonra ise yeşil renkteki Check Position butonuna tıklamamız bizi sonuçlara yönlendirecektir. 

Google, bing ve yahoo Türkçe arama sonuçlarında yaptığımız örnek bir aramayı aşağıda görebilirsiniz.


Check Position butonuna tıklamamız bizi, uygulama alanının altına götürüyor ve burada açılan alandan arama sonuçlarını görebiliyoruz. Uygulama belirttiğimiz anahtar kelimeler için tek, tek arama yapıyor. Arama uzun sürse de, siz bu esnada başka bir sayfada işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Özgün günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LightBlog