Yeni

LightBlog

11 Şubat 2016 Perşembe

Microsoft Hacklendiğini ve Kimseye Söylemediğini İtiraf Etti!


Microsoft Hacklendiğini ve Kimseye Söylemediğini İtiraf Etti!

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan MicrosoftWindows sayesinde milyonlarca kullanıcıya sahip. Windows'un yanı sıra Hotmail gibi büyük platformlara da sahip olan Microsoft'un en büyük önceliği, yazılımını yaptığı bu işletim sistemlerini ve servislerini kullanan kişilerin güvenliğini ve gizliliğini sağlamak. Bu amaç doğrultusunda birçok güvenlik önlemi alan, hatta bazı kişilerin hacklenemeyeceğini iddia ettiği Microsoft, yapılan baskılar sonucu bundan birkaç sene önce hacklendiğini itiraf etmek zorunda kaldı.
Reuters adlı haber sitesi tarafından doğrulanan ve yayınlanan bu haberle birlikte Microsoft'un Çinli hackerlara karşı Hotmail verilerini koruyamadığı belirtildi. 2011 senesinde yaşanan bu olay, Çin'den saldıran hackerların (muhtemelen devlet ile birlikte çalışan kişiler) Hotmail sistemindeki bazı kullanıcıların verilerini çalmasıyla birlikte sonuçlanmış, ancak bu durumun itibarına zarar verebileceğini düşünen Microsoft, hacklendiğini kimseye bildirmemiş.
Bu şekilde bir olayın yaşanmasının ardından elbette tüm Hotmail kullanıcılarının kızmaya ve hatta Microsoft'u dava etmeye hakkı var. Durumun biraz olsun düzelmesini sağlamak için yaşanan olaylarla ilgili sessiz kalmalarını gerektiren politikayı değiştirdiklerini belirten Microsoft çalışanları, bunu bildirmelerinden sonra "bu politikayı daha önce değiştirmeliydiniz" şeklinde tepkiler gördüler. Reuters tarafından yayınlanan ve eski bir Microsoft çalışanının destekleriyle hazırlanmış olan haber, yaşanan olayı şu şekilde anlatıyor: "Microsoft birkaç sene önce Çin'den gelen saldırılarla birliktebinden fazla Hotmail kullanıcısının bilgilerini çaldırdı. Bilgilerin çalınmasının ardından konuyla ilgili hiçbir açıklama ve uyarı yapmayan Microsoft, istediklerine ulaşmayı başarmış olan hackerların istedikleri takdirde Hotmail hesaplarını kullanmalarına izin verdi. Bu olayların yaşandığını Çarşamba günü kabul eden Microsoft yetkilileri, bundan sonra sessiz kalma politikalarına bağlı kalmayacaklarını ve bir hack durumunda kullanıcılarını uyaracaklarını belirttiler."
Dünya genelinde gerçekleştirilen hack olaylarının ülkelere göre dağılımı)
(Dünya genelinde gerçekleştirilen hack olaylarının ülkelere göre dağılımı)

NOT : ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LightBlog